У столиці України може трапитися землетрус магнітудою до 7 балів. Це потужні поштовхи, які можуть привести до руйнувань.

Про це розповів директор Інституту геофізики НАН Олександр Кендзера в ефірі телеканалу "Київ".

Наслідки землетрусу у Туреччині, фото dw.com
Наслідки землетрусу у Туреччині, фото dw.com

Інформацію про те, де можуть бути землетруси, сильніші за 3,3 бали, показано на картах сейсмічного районування України. На цих картах виділені зони, в яких за останні сто років можуть статися землетруси деякої інтенсивності - зазначив сейсмолог.

У Києві максимальні землетруси на ґрунтах третьої категорії проявлялися як семибальні. У зв'язку з тим, що в Україні існують норми, згідно з якими потрібно будувати в сейсмічних зонах будинки, мости, адміністративні будівлі в такому вигляді, щоб вони не руйнувалися, ясна річ, що землетруси, які відбуваються на наших землях, великої шкоди не приносять.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Землетрус, скріншот: Telegram
Землетрус, скріншот: Telegram

На карті сейсмічної активності України за останні 100 років можна побачити, де можуть бути землетруси.

Сейсмолог зазначив, що такі коливання можливі, проте чи будуть вони найближчим часом слід розглядати на сесмологічних картах.

Нагадаємо, ми писали, що у Туреччині з-під завалів дістали українку із 4-річним сином: були в епіцентрі землетрусу.

Як повідомляв "Знай.ua" найважливіші молитви для українців у цей час: слова до Бога, які наблизять мир та спокій.

Також "Знай.ua" інформував, землетрус - це початок: гуцульська мольфарка передбачила справжній Апокаліпсис для всього світу, росія все прискорила.