Українцям продовжать виплачувати соцвиплати до кінця війни для низки соціальних виплат, строк дії яких завершився після 24 лютого 2023 року.

Це стосується тих українців, які найбільше постраждали від війни, та яким держава виплачує соціальну допомогу у розмірі 2000 грн та 3000 грн. Про це повідомило Міністерство інтеграції.

Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube
Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube

У відомстві уточнили, що відтепер переселенці отримуватимуть допомогу від держави протягом дії воєнного стану та ще місяць після скасування.

На допомогу можуть розраховувати ті, хто у лютому виїхав із населених пунктів, включених до спеціального списку, це представники Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей. ті, хто вже отримував допомогу, також ті, хто виїхав повторно з тимчасово окупованих територій чи територій, де ведуться бойові дії після 24 лютого 2022 року.

Популярні новини зараз
Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

У міністерстві уточнили, що деяким одержувачам соцвиплат треба повторно звернутися за призначенням допомоги – мова про малозабезпечені родини та одиноких матерів, а також тих осіб, які отримували тимчасову допомогу по досягненню загального пенсійного віку.

Нагадаємо, ми писали, що рано раділи: весняна індексація не гарантує підвищення пенсій на 20%, від чого все залежить.

Як повідомляв "Знай.ua" додаткові виплати військовим за новими правилами: яка найсуттєвіша зміна.

Також "Знай.ua" інформував, українцям нагадали, за що ще треба віддати податок, окрім зарплати: сподобається не кожному.