В Україні ціни на деякі продукти все ж таки показували стабільність, зокрема, на капусту. Але навіть до цього овоча дісталося "гарячкове" подорожчання.

Протягом 2 місяців капуста радувала покупців тим, що залишалася доступною порівняно з іншими овочами. І вже в останній тиждень зими вона різко подорожчала, як повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Борщовий набір, скріншот: YouTube
Борщовий набір, скріншот: YouTube

Продавці пояснюють зростання цін на капусту тим, що попит серед покупців раптово зріс, натомість запаси овочів в українських господарствах вже вичерпалися.

На початку весни вітчизняні виробники пропонують на продаж продукцію від 12 до 18 грн/кг. Це в середньому вдвічі дорожче, ніж тижнем раніше. Ціни підвищують, орієнтуючись скорочення пропозиції з необладнаних сховищ. Підвищений попит оптових компаній також підтримує подорожчання капусти.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Зберігання капусти, скріншот з відео
Зберігання капусти, скріншот з відео

Все це впливає на кінцеву ціну капусти на ринку, але найвизначальніший фактор - це низька пропозиція та стабільно високий попит. Виробники скаржаться, що погода погано позначилася на врожайності та якості продукції.

Місцеві фермери хочуть і надалі намагатися піднімати відпускні ціни, оскільки також відштовхуються від підвищеного попиту.

Нагадаємо, цибуля і морква не припиняють зростати в ціні: українцям повідомили, чи залишаться доступними овочі навесні

Раніше ми писали про те, що сезон тепличного огірка стартував: скільки доведеться викласти, щоб поласувати весняним салатом

Як повідомляв Знай.ua, пироги на столі будуть не у всіх: в Україні подорожчало борошно - скільки просять у супермаркетах