Подорожчанням продуктів українців не здивуєш, адже за попередній рік харчі подорожчали на 25-30%, проте березень підготує декілька сюрпризів.

У перший місяць весни збережеться тенденція до здорожчання продуктів на 1,2-1,5%. Однак ціни на продукти зростатимуть по-різному. Про це розповідає виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

Овочі та фрукти, ринок: фото ttelegraf
Овочі та фрукти, ринок: фото ttelegraf

На думку фахівця, найбільше у березні подорожчають овочі. Їх вартість традиційно зростатиме залежно від сезону. Спочатку подорожчають цибуля та морква, хоча й зараз їхні цінники дуже змінилися. Картопля буде менше зростати в ціні, але вся овочева група вагомо подорожчає.

Товари, які залежать від імпорту та від електроенергії також зростуть в ціні, це передовсім стосуватиметься огірків та помідорів. Можна з упевненістю говорити про здорожчання хліба. За словами Олега Пендзина, цей продукт щомісяця зростає в ціні приблизно на 1,5%.

Популярні новини зараз
Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Щодо молочних продуктів, то їхня вартість може зрости, але несуттєво. Експерт зазначив, що це пов'язано з тим, що весною починається переведення худоби на відкриті майданчики, а якщо весна буде теплою, то молоко та сировина дорожчати не будуть.

Раніше ми писали про вартість яєць, що сягнула 70 грн за десяток. Але експерти запевняють, що найближчими місяцями ціни знизяться.

В Інституті аграрної економіки зазначають, що яйця відчутно подешевшають після Великодніх свят. Виходить, що зменшення вартості варто чекати у квітні.

Нагадаємо, ми писали, що весна прийшла, і ціни "розквітли": українські супермаркети поділилися вартістю хліба, ковбаси та вершкового масла.

Як повідомляв "Знай.ua" ціни злетять, але дефіциту не очікується: в Україні подорожчає хліб, але крупи будуть доступні.

Також "Знай.ua" інформував, проблеми не лише із "золотою" цибулею: українців попередили про подорожчання овочів та назвали причини.