На українському ринку свинини фіксують зростання цін, яке принесло міжсезоння. Виробники реалізовують свиней забійних кондицій на 2-3,5 гривні дорожче, ніж тижнем раніше – по 67-68 гривень за кілограм. Про це повідомляють аналітики асоціації "Свинарі України".

За даними аналітиків, середній цінник на живець свиней зупинився на позначці 67,6 гривні за кілограм, що на 4,7% дорожче, ніж тижнем раніше. Зазначається, що багато господарств у минулу п'ятницю відзначили активізацію як постійних, так і колишніх і нових покупців.

Свинина. Фото: скрін youtube
Свинина. Фото: скрін youtube

Протягом тижня були запити на додаткові товарні партії свинини, проте господарства не могли задовольнити попит через відсутність вільних обсягів. Водночас, частина представників переробної галузі заявляють, що брак пропозиції був дуже відчутним, тому закупити необхідні обсяги було не просто.

Свині. Фото: скрін youtube
Свині. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

За словами аналітиків, додатковий тиск на вартість охолодженої свинини створює не дуже активний попит кінцевих споживачів. Водночас нині є підвищений попит на свиней забійних кондицій із боку м'ясопереробних комбінатів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, буженина, сало та ковбаски: супермаркети перерахували ціни на популярні м'ясні смаколики, тепер і цілої зарплати не вистачить.

Також наш портал інформував, у магазинах не проштовхнеться: українцям пообіцяли зниження цін на популярні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що продуктивність ферм знизилася: в Україні фіксують зростання цін на молоко.