Для всіх наших читачів, які відповідально ставляться до своїх комунальних квитанцій та оплати за надані послуги, є дуже важливі новини. Раптом, якщо було зроблено помилку у декларації щодо призначення субсидії, то її можна виправити. Є цілий календарний місяць.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби ПФУ, пише "Хвиля".

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Повідомляється, що з 1 грудня 2022 року Пенсійний фонд України приймає заяви на призначення допомоги з оплати житлово-комунальних послуг.

У разі виявлення помилки у декларації заявнику слід повідомити про це одним із способів: в особистій бесіді; поштою; смс-повідомленням; листом на електронну пошту; повідомленням на веб-порталі електронних послуг ПФУ; через портал "Дія".

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Зокрема, для виправлення помилки людина, яка претендує на субсидію, має подати нову декларацію (у разі потреби змінити дані) або доповнити попередню (якщо обов'язкове для заповнення поле було пропущено) та надати її зручним для себе способом.

При цьому термін виправлення помилки обмежений і становить 30 днів з дати подання документів. Термін може бути продовжений лише під час хвороби заявника, що має бути підтверджено документально. У разі, якщо помилку не буде виправлено, у призначенні субсидії буде відмовлено.

Нагадаємо, субсидії не заберуть: скільки українці можуть отримати готівку на оплату комуналки.

Раніше повідомлялося, коли закінчиться опалювальний сезон в Україні і що буде з цінами: у "Нафтогазі" відповіли.

Також, українці можуть отримати картку платника податків за кордоном: що потрібно для відновлення.