В Україні продовжують божевільними темпами зростати ціни на популярні овочі, фрукти та багато інших товарів. Але є й продукти, які хоч трохи втратили і в ціні на початку весни. До таких входять буряк, зелена цибуля і салат. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

У супермаркетах продовжують стрімко зростати ціни майже на всі овочі, зокрема огірки, помідори, цибулю, капусту та моркву. Але деякі позиції, хоч і не суттєво, але дешевшають. Наприклад, буряк, зелена цибуля та салат.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Буряк

Станом на 4 березня середній цінник на овоч становить 10,29 гривні за кілограм. У лютому він був вищим – 11,68 гривні за кіло. Ціни на буряки коливаються в діапазоні від 8,20 до 14,90 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Зелена цибуля

Зелена цибуля стала дещо доступнішою для українців, адже середній цінник знизився з 42,53 до 40,57 гривні за 100 грамів. Придбати його можна і за 26,90 гривні, і за 51,90 гривні, залежно від мережі супермаркетів.

Ціни на зелену цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на зелену цибулю. Фото: скрін Мінфін

Салат

Салат "Пучок-Свіжачок" також подешевшав трохи: з 57,96 до 56,30 гривні за 170 грамів. Діапазон цін у супермаркетах у межах 47,90-66 гривень.

Ціни на салат. Фото: скрін Мінфін
Ціни на салат. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, що помідори подорожчали на 73 грн, а огірки продають по 250 грн: супермаркети здивували весняними цінами.

Також наш портал інформував, у магазинах не проштовхнеться: українцям пообіцяли зниження цін на популярні продукти.

Крім того, ми писали, продуктові набори не потрібні? Українські супермаркети оновили ціни на цукор, сіль та борошно.