В Україні активно почала дешевшати гречка, що дуже тішить покупців, але оскільки ситуація в країні вкрай нестабільна, багато хто готовий до будь-якого стрибка цін на продукти. На щастя, українців заспокоїли тим, що дефіциту популярної крупи не буде.

Оскільки фермери засіяли багато площ, гречки вистачить на те, щоб задовольнити потреби українців у 2023 році, а ціни стрімко знижуються вже декілька місяців поспіль.

Гречка, скріншот: YouTube
Гречка, скріншот: YouTube

У той же час соняшникова олія теж не повинна змінитися в ціні. Про це розповів аналітик Центру досліджень продовольства та землекористування Київської школи економіки Павло Мартишев.

"На кінець 2022 року ми думали, що буде дефіцит гречки, потім встали порти і як раз гречку стало вирощувати вигідно, тому що там низька собівартість на гектар і є внутрішній ринок, тобто споживання. Фермери засіяли гречкою дуже багато площ. В нас немає дефіциту гречки, ціни на неї обвалилися", – повідомив експерт.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Також цього року очікується скорочення посіву кукурудзи, яка потребує добрив, а ось олійних культур аграрії планують засіяти більше, бо їх краще переробляти та експортувати. Мартишев зазначив, що і гречка є в цьому списку, тому що вона дешева та відмінно підходить для реалізації на внутрішньому ринку.

Нагадаємо, час для відмінного омлету: українські супермаркети оновили ціни на борошно, курячі яйця та олію

Раніше ми писали про те, як українців можуть дурити у супермаркетах просто на очах: ​​стикався кожен

Як повідомляв Знай.ua, чому ніхто раніше про це не говорив? Українці знайшли спосіб, як платити менше за мобільний зв'язок