Пенсійний фонд нагадав українцям у яких випадках гроші, які держава виплачує як допомогу для сплати комунальних платежів можуть скасувати або вимагати повернення.

У Пенсійному фонді нагадали, про що слід пам'ятати, що в деяких моментах можна залишитися без подібної допомоги. Існує п'ять найбільш популярних причин, які можуть призвести до подібного результату.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Українці звертаються до держави за субсидіями, коли неспроможні самостійно оплачувати рахунки за спожиті комунальні послуги. Загальний рівень доходу, про який слід звітувати, подаючи заяву про отримання таких виплат.

Коли субсидії скасують?

  • Відкриття великого депозиту в банку. 100 тисяч гривень — межа, за яку не можна переступати під час відкриття депозитного рахунку, якщо ви прагнете отримувати субсидію. Також держава зверне увагу на отримувача субсидії, якщо вони придбали облігації на подібну суму.
  • Борги за ЖКП. Субсидія не є індульгенцією, тож рахунки потрібно оплачувати. Якщо ж у вас є заборгованість понад три місяці, субсидійні кошти змусять повернути в бюджет.

Субсидія. Фото: скрін youtube
Субсидія. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще
  • Великі покупки. Якщо ви витрачаєте на придбання готівкової чи безготівкової валюти або банківських металів на 50 тисяч гривень, купуєте новенький дорогий автомобіль чи нерухомість, отже, здатні і за комуналку заплатити. Субсидії у такому випадку ви не отримаєте.
  • Помилка у декларації. Перевіряйте, чи всі доходи у вас вказано, перш ніж звертатися за субсидією. Якщо при перевірці система виявить у вас приховані кошти, виплат не буде.
  • Заборгованість по аліментах. Якщо у отримувача субсидії або інших членів родини, зареєстрованих за адресою домогосподарства, є борг щодо виплати аліментів, держава не надає субсидії.

Нагадаємо, ми писали, що термінал ПриватБанку залишив українця без копійки за душею.

Як повідомляв "Знай.ua" в українських супермаркетах подорожчали різні види м'яса та сало: на що ціни "кусаються" найсильніше.

Також "Знай.ua" інформував, у ПФУ назвали категорію пенсіонерів, кому доплатили до 300 грн: це ще треба було довести.