Депутати пропонують розв'язати Гордіїв вузол щодо святкування 8 березня перейменуванням. Свято пропонують залишити, але внести корективи у назву.

На думку депутатів це зможе знизити накал навколо цього дня, який багато хто пов'язує з радянським святом. Народні депутати пропонують залишити свято 8 березня, проте перейменувати його, про це заявила одна з авторок відповідного законопроєкту Марина Бардіна.

Тюльпани
Тюльпани // pixabay.com

Згідно з документом, свято пропонують назвати за ООНівською практикою – "Міжнародний день захисту прав жінок". Таким чином вдасться позбутися радянських наративів, коли його називали "Міжнародним жіночим днем".

Цікаво, що понад 60% українців, які проголосували в "Дії", виступили за збереження 8 березня вихідним днем. У ньому взяли участь понад 2,1 млн українців За те, щоб цей день був робочим, проголосували 33% учасників опитування.

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Святкування 8 березня. Фото: Youtube
Святкування 8 березня. Фото: Youtube

Більшість користувачів проголосували за те, щоб залишити 8 березня вихідним. Такий варіант підтримали понад 1,3 млн українців. Понад 703 тис. користувачів проголосували за те, щоб зробити 8 березня робочим днем, ще 110 тисяч українців не визначилися.

Соцопитування Київського міжнародного інституту соціології показало, що 8 березня святкують лише чверть українців. Також опитування показало, що серед жінок це свято трохи популярніше (29%), ніж серед чоловіків (23%).

Найпопулярнішими святами серед українців є Великдень, Різдво та День Незалежності України.

Нагадаємо, ми писали, що суворі заборони перед 8 березня: чому не можна проводити цей вівторок на самоті і сваритися з дочкою.

Як повідомляв "Знай.ua" сильна молитва Єфрема Сиріна, яку потрібно читати у Великий піст - перемога України стане ще ближчою.

Також "Знай.ua" інформував, що Маша Полякова насолодилася принадами дорослого життя просто під Ейфелевою вежею: "Гірко молодим".