27 лютого 2023 року у православних християн розпочнеться Великий піст, який триватиме до свята Воскресіння Христового (Великодня) 16 квітня.

Важливо, що під час Великого посту особливу увагу треба приділити молитвам.

Великий піст – це особливі дні у житті кожного християнина, коли Господь за Своєю великою милістю та любов'ю дає кожному з нас час для того, щоб ми виправили свої гріховні звички та шкідливі нахили.

Наприклад, у Великий піст щодня - з вечора неділі до п'ятниці читається сильна молитва Єфрема Сиріна.

Молитва, фото: lh3.googleusercontent
Молитва, фото: lh3.googleusercontent

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Молитву, яку переказ приписує одному з великих наставників духовного життя, св. Єфрема Сиріна, можна дійсно назвати великопостною молитвою, тому що вона особливо виділяється серед усіх піснеспівів і молитов Посту.

Ось текст цієї молитви : "Господи і Владико живота мого, Дух неробства, зневіри, владолюбства і марнославства не дай мені. Дух же чесноти, смиренної мудрості, терпіння і любові даруй мені рабу Твоєму. Так, Господи Царю, даруй мені бачити провини мої. І не засуджуватиму брата мого, Бо Ти благословен Ти на віки. Амінь".

Молитві варто приділити трохи більше часу, ніж зазвичай. Більше уваги на службах – іноді варто взяти із собою книгу з текстами богослужіння.

Великдень в Україні
Великдень в Україні

Нагадаємо, що архангел Михайло захистить кожного з цією молитвою: "Зміцни благодаттю Господньою слабку волю і...".

Раніше ми повідомляли про дві молитви, які потрібно читати щодня у Великий піст: Великдень має пройти у чистоті.

Також стало відомо про найважливіші молитви для українців у цей час: слова до Бога, які наблизять мир та спокій.