Цікаву монету номіналом в 10 копійок продають за понад 6 тисяч грн. Стартова ціна монети була 6338 грн.

Мова йде про пробну монету викарбувану з алюмінієвої сталі. Як виявилось, така монета не була у обігу, а знаходилась тільки у колекціонерів-нумізматів. У вузьких колах таку монетку назвали "хуліганкою". Викарбували її у 1992 році не з жовтого, а сріблястого металу. Монету продають на Violity.

Монети. Фото: Violity
Монети. Фото: Violity

У побуті такі копійки не знайти, тому трусити скарбничку — марно. Зазначається, що на реверсі монети вказано номінал "10 копійок" та орнамент із ягодами по колу. Монета має гладкий гурт і зовні не відрізняється від срібних та мідних 10-копійкових монет.

На аверсі 10-копійчаної монети зображено тризуб, та такі ж як і у звичайної монети зображення, зокрема напис "УКРАЇНА", рік карбування монети, з боків - два вертикальні колоски.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Монети. Фото: Violity
Монети. Фото: Violity

Нумізмати особливо цінують монети номіналом у 10, 25 та 50 копійок, які були викарбувані у 1992 році. Деякі з таких монеток відрізняються від інших так званим "утисненим" тризубцем на "опуклому щиті".

Хоча ці 10 копійок мають звичайний тризуб, вартість її висока через те, що вона рідкісна.

Монети. Фото: Violity
Монети. Фото: Violity

Нагадаємо, ми писали, що 18 тисяч за унікальні 10 копійок: пора трусити скарбничку, в чому секрет монетки.

Як повідомляв "Знай.ua" за особливу українську копійку просять 13,5 тисяч: у чому секрет монети.

Також "Знай.ua" інформував, унікальна монета "Воїн Азовсталі" продається понад 10 тисяч доларів: випустили у Полінезії.