Хліб знову стане дорожчим: як зміняться ціни вже навесні

Навесні очікується здорожчання хліба в Україні. Проте зростання у ціні на цей тип продукції буде незначним. Для порівняння, ближче до літа знизиться вартість овочів тільки ближче до літа, а в найближчі три місяці ціна залишиться високою. Таку заяву зробив аналітик Центру досліджень продовольства та землекористування Київської школи економіки Павло Мартишев. Зокрема, він відзначив, що в Україні вартість хліба не залежить від ціни борошна.

Хліб. Фото: скрін youtube
Хліб. Фото: скрін youtube

В Україні незаконно піднімають ціни на "соціальні" продукти: як подати скаргу та захистити свої права

У Держпродспоживслужбі вже з'ясували, що в українських магазинах навмисне завищували ціни на важливі продукти протягом 2022 року. Раніше покупців також попереджали про різні махінації, якими займаються непорядні люди у розпал війни. Закон у таких випадках на стороні покупців, тому вони можуть захистити свої права та звернутися зі скаргою про те, що магазин завищив ціни на соціально важливі товари та продукти.

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Супермаркет, фото chas.news
Супермаркет, фото chas.news

Морози чергуватимуться з теплом у перші весняні дні: яким областям не пощастить з погодою, прогноз на 7 березня

Синоптикиня Наталка Діденко розповіла, якою буде погода в Україні у вівторок, 7 березня. За її словами слід чекати щоденного сонця, хоча й з вітром. Проте весна буде нарешті долати зиму. Згідно з прогнозом, опублікованим на фейсбук-сторінці Наталки Діденко в соцмережі Фейсбук, у вівторок, 7-го березня у багатьох областях України періодично з'являтиметься мокрий сніг чи дощ, залежно від температури повітря.

Весна, люди: top100photo
Весна, люди: top100photo

Підвищення цін на комуналку: на скільки більше доведеться заплатити за електрику українцям

Мораторій на підвищення цін на комуналку частково полегшив українцям життя на тлі постійного зростання цін на продукти, але ми знаємо, що все хороше рано чи пізно закінчується. І тепер усім українцям залишається лише гадати, які саме комунальні послуги та наскільки підскочать у ціні. А тепер прийшли і зовсім невтішні новини, що підвищення цін точно не уникнути.

Українці на кордоні, скріншот: Youtube
Українці на кордоні, скріншот: Youtube

Як отримати всю інформацію про нарахування субсидії та її розмір онлайн: українцям дали інструкцію

Деякі українці мають право на отримання субсидії, що покриває частину витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Щоб дізнатися, чи може держава відшкодувати певну суму, не обов'язково безпосередньо звертатися до соцустанов, оскільки ця процедура доступна в онлайні.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube