Часто господарі ставляться до домашніх тварин як до власних дітей, і бояться залишити їх самих у порожній квартирі. Обставини бувають різні і це вимушена міра. Але перш ніж піти з дому, потрібно подбати про комфорт улюбленця.

Коли ви їдете у справах, обов'язково слідкуйте за часом, оскільки тварину можна залишати одну максимум на 24 години. Забезпечити його їжею та водою недостатньо, треба подумати і про емоційний стан.

Коти можуть відчувати стрес через те, що господар довго відсутній, а це в результаті провокує блювання, діарею, поганий апетит та відмову від лотка.

Зла кішка, фото murchalkin
Зла кішка, фото murchalkin

Господарі мають ретельно підготуватися до від'їзду, а якщо йдеться про декілька днів, без допомоги не обійтись. Знайдіть коту няньку серед близьких людей, щоб він вчасно харчувався, не переживав, а лоток був чистим.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще
  • Подаруйте тварині нову іграшку або годівницю-головоломку. Так йому буде чим зайнятися у вашу відсутність. Корм засипається у спеціальний відсік гаджета, і доки кіт грається м'ячиком, їжа висипається назовні.
  • Встановіть і підключіть камеру спостереження до телефону, щоб проконтролювати кота і переконатися, що він живий і здоровий.
  • Забезпечте улюбленця теплими місцями – лежанкою, пледом. Це подарує йому почуття комфорту та не дозволить замерзнути.

Також перед від'їздом важливо оглянути житло та прибрати предмети, які можуть бути небезпечними для кота. А миски з водою потрібно розставити у декількох місцях.

Кішка, фото з kotello
Кішка, фото з kotello

Нагадаємо, і вовки ситі, і вівці цілі: як привчити кота "полювати" на кімнатні рослини, кілька простих хитрощів

Раніше ми писали про те, що позбутися запаху і не створити дискомфорт улюбленцю: чим краще мити котячий туалет