Станом на 1 лютого 2023 року в банківській системі України зберігалося майже 930 млрд. гривень коштів фізичних осіб, з яких більше половини, а саме 590,7 млрд. гривень, доступні до зняття в будь-який момент.

Про це свідчать дані, подані Національним банком України.

ПриватБанк, скріншот: YouTube
ПриватБанк, скріншот: YouTube

Найбільшу кількість вкладів фізичних осіб у банках має, звісно, ​​державний "ПриватБанк" – 329,3 млрд. гривень, оскільки він вважається найпопулярнішим серед українців. Незважаючи на активний поступ "Monobank" в останні роки.

На другому місці знаходиться "Ощадбанк" із вкладами у розмірі 167,9 млрд. гривень. Третє місце належить "Райффайзен" з активами у розмірі 57,9 млрд. гривень, а четверте та п'яте місця посідають приватний "Універсал" з 49,6 млрд. гривень та "Sense Bank" з 43,2 млрд. гривень відповідно.

Популярні новини зараз
Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Слід зазначити, що Національний банк України має намір зменшити можливість банків заробляти на залишках коштів фізичних осіб на поточних рахунках, підвищивши норми резервування за такими коштами у лютому-березні. Такий захід має допомогти українській банківській системі зберегти стабільність та запобігти можливому ризику фінансової небезпеки в майбутньому.

Нагадаємо, ПриватБанк пропонує послугу, від якої важко відмовитися: 20% вартості

Як повідомляв "Знай.ua", у ПриватБанку проблеми з готівкою? Блокує переклади та затримує кошти Голд клієнтів

Знай.uа писав, "Банк плює в обличчя...": клієнти Monobank залишаються віч-на-віч з боргами, у людей немає жодних прав