Курс валют останнім часом трохи падає, і раніше зміцнення гривні обіцяло зниження цін. Але не варто забувати, в якій складній економічній ситуації опинилася Україна, тож надій на здешевлення харчових продуктів дуже мало.

З початку 2023 року на багато продуктів та товарів ціни суттєво зросли, а на дещо навіть спостерігається дефіцит. Багато хто сподівається, що це переломний момент, але Сергій Фурса в ефірі ранкового шоу "Сніданок з 1+1" попередив, що ситуація буде такою протягом усього року.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

"Можна сказати, що дешевшати нічого не буде. Інфляція цього року буде меншою, ніж минулого, але все одно вона буде досить велика", - заявив Фурса.

Останні три місяці ціни активно зростають на те, чим переважно харчуються українці. І падіння долара, на жаль, не вплине на ситуацію на краще, тому експерти закликають припинити орієнтуватися на цей показник.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Проте сильних коливань цін на молочні продукти, курятину та яйця не очікується. Водночас сезонні овочі та фрукти дорожчатимуть, але у другій половині весни ажіотаж спаде і ціни, можливо, стануть трохи нижчими.

Овочі в супермаркеті, фото press.lv
Овочі в супермаркеті, фото press.lv

Раніше ми писали про те, що на 50-70% дорожче: в Україні очікується дефіцит та космічний ріст цін на томати

Як повідомляв Знай.ua, наскільки зросла мінімальна пенсія від 65 до 80 років: приємного чимало

Також портал Знай.ua писав, в Україні можуть різко підвищити тарифи на електроенергію та газ: коли і чому це станеться