Багато хто вже міг забути, проте ще кілька місяців тому, восени, росіяни почали здійснювати масові ракетні атаки по мирних українських містах з метою руйнування критичної інфраструктури.

Нам довелося жити за умов віялових відключень електроенергії. Проте українці не замерзли і зараз світло не вимикається взагалі – вже понад 20 днів.

Укренерго, скріншот з відео
Укренерго, скріншот з відео

Проте українська енергосистема зазнала великих пошкоджень. Для поновлення енергетики планується збільшити тарифи на електроенергію для населення. Однак прем'єр-міністр Денис Шмігаль поки що заявив, що це не торкнеться соціально незахищених верств населення.

За його словами, зараз влада працює над тим, щоб уникнути енергетичної кризи та не навантажувати населення фінансово, оскільки війна триває і людям неймовірно важко через постійне зростання цін на продукти.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Нові тарифи, скріншот: Youtube
Нові тарифи, скріншот: Youtube

Тарифи на газ становлять 7,96 гривні за кубометр, а на світ - 1,44 гривні за кіловат-годину для споживачів, які споживають до 250 кіловат, та 1,68 гривні для споживачів більше. Прем'єр-міністр обіцяє, що тарифи не зростуть до кінця опалювального сезону.

Нагадаємо, кому за розподіл газу доводиться платити більше і чому: у Нацкомісії пояснили від чого залежить тариф

Як повідомляв "Знай.ua", підвищення цін на комуналку: на скільки більше доведеться заплатити за електрику українцям

Знай.ua писав, в Україні суттєво впали ціни на генератори: експерти відповіли, що вплинуло на ситуацію