Вже з 1 квітня 2023 року в Україні запрацює нова система банківських переказів, так звана система електронних платежів (СЕП). Вона базуватиметься на міжнародному стандарті ISO 20022 та працюватиме цілодобово (24/7).

Нацбанк встановив, що новації у вигляді стандарту ISO 20022. Цілодобовий режим роботи системи електронних платежів (СЕП) передбачає виконання міжбанківських платіжних операцій без зупинки та миттєвий перехід від поточного до наступного календарного дня. Про це поінформував пресцентр Національного банку.

Переказ коштів. Фото: YouTube
Переказ коштів. Фото: YouTube

Нова система дозволить уніфікувати платіжні документи, створити єдині принципи для їх заповнення та обробки, розширити додатковими даними реквізитний склад платіжної інструкції, забезпечити автоматизацію платіжних операцій та підвищити рівень обслуговування банківських клієнтів.

Переказ грошей, кадр з відео
Переказ грошей, кадр з відео

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Єдина функція яка не запрацює одразу, а лише через рік, це миттєве, впродовж години зарахування коштів на інший рахунок.

Нагадаємо, ми писали, що картки Monobank тепер не поповнити через IBOX: українцям розповіли, що робити.

Як повідомляв "Знай.ua" чому долар почав різко дешевшати: експерт з НБУ розповів, чого чекати надалі.

Також "Знай.ua" інформував, в Україні ввели зміни щодо виплати пенсій: кого це стосується і які документи потрібно подати.