Вийти на пенсію за віком у 2023 році можна при досягненні 60-річчя та маючи не менше 30 років страхового стажу. Якщо українець не зміг набрати потрібної кількості стажу, то працювати доведеться до 63 чи 65 років. Втім, є категорії громадян, які мають право на дострокову пенсію. Про це пише "Пенсійний кур'єр".

В Україні деякі громадяни можуть не чекати до 60 років та вийти на заслужений відпочинок раніше. Так, на пенсію на пільгових умовах мають право українці, які працювали на роботах із особливо шкідливими та особливо важкими умовами праці, на інших роботах із шкідливими та важкими умовами праці або в окремих галузях виробництва.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Достроково вийти на заслужений відпочинок можуть громадяни, які мають особливий статус, а саме: учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, члени сімей померлих захисників та захисниць, багатодітні матері та матері дітей з інвалідністю з дитинства або тяжко хворих дітей.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Учасники ліквідації та постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС мають право на зменшення пенсійного віку, відповідно також можуть вийти на заслужений відпочинок раніше.

Раніше портал Знай повідомляв, українці можуть збільшити пенсію на 20% і зробити це під силу кожному: який порядок дій.

Також наш портал інформував, що нові вимоги виходу на пенсію в Україні: щасливчикам, які дожили до 60 років, доведеться ще почекати.

Крім того, ми писали, "Додали 62 грн, хай собі заберуть": українці скаржаться на кумедне підвищення пенсій після індексації.