В українських супермаркетах почали знижуватись ціни на курячі яйця. Десяток вже можна купити в середньому на 2 гривні дешевше, ніж у лютому. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Повномасштабна війна завдала серйозного удару по аграрному сектору, зокрема багато ферм було пошкоджено або повністю зруйновано. Також внаслідок бойових дій скоротилося поголів'я курей та худоби, через що в країні злетіли ціни на яйця та іншу продукцію тваринного походження. Проте на другий тиждень березня у супермаркетах почали дешевшати яйця.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube
Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Так, станом на 9 березня курячі яйця "Квочка" в середньому пропонуються по 71,60 гривні за десяток. У лютому середній цінник становив 73,60 гривні, тобто зараз на 2 гривні дешевші. Вартість яєць коливається у діапазоні 68,99-74,20 гривні за десяток, залежно від торгової мережі.

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

В той самий час курячі яйця "Ясенсвіт" не порадували покупців здешевленням, а зовсім навпаки. Продукція піднялася у ціні з 73,99 до 74,25 гривні за десяток.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, буженина, сало та ковбаски: супермаркети перерахували ціни на популярні м'ясні смаколики, тепер і цілої зарплати не вистачить.

Також наш портал інформував, соняшникова олія та яйця в Україні продають тепер за новими цінами: скільки коштуватимуть популярні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв кефір у минулому? Після скорочення комендантської години українські супермаркети оновили ціни на гарячі напої.