У Берліні жінка подала до суду позов, за те, що їй не дозволили плавати у басейні без бюстгальтера і перемогла.

Влада Берліна оголосила, що віднині буде дозволено відвідувати громадські басейни топлес. Рішення було прийнято після інциденту у 2020 році, де були підняті питання рівного поводження. Про це повідомляють themayor.

В басейні топлес. Фото:  скриншот
В басейні топлес. Фото: скриншот

Заява міської влади свідчила, що правила громадського басейну були надто розпливчастими, щоб заборонити плавцям будь-якої статі плавати топлес. Водночас надалі берлінські лазні не повинні змінювати свої правила внутрішнього розпорядку і продовжувати дозволяти гендерно рівний доступ до басейнів.

Плавання з оголеним торсом надалі має бути можливим також для осіб жіночої статі та, відповідно, осіб із жіночими грудьми, — йдеться у заяві.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку
Показати ще

Нова постанова не передбачає обов'язкового використання будь-якого типу покриття для верхньої частини тіла для відвідувачів громадських басейнів, натомість дозволяючи громадянам вибирати самостійно.

В басейні топлес. Фото:  з відео
В басейні топлес. Фото: з відео

Це рішення було прийнято після того, як у 2020 році Державне управління з питань рівного поводження отримало скаргу від жінки, якій не дозволяли плавати топлес, як її колегам-чоловікам. Це сталося попри те, що у плавальному закладі не було гендерно-специфічних правил щодо одягу для купання.

Нагадаємо, ми писали, що чоловік так хотів на пенсію, що змінив стать: чоловік став жінкою, щоб швидше піти на відпочинок.

Як повідомляв "Знай.ua" зірка "Ліги сміху" Тетяна Песик перетворилася на небезпечну кішечку, навіть погладити не можна.

Також "Знай.ua" інформував, "наша пісня гарна й нова...", блогерка з Одеси потрапила в скандал через "утиск російськомовних".