В Україні дозволили одночасно оформляти, змінювати українські паспорти та для виїзду за кордон. Цей експериментальний проект діє понад 10 місяців. А зараз вирішили розширити сферу послуг, щоб громадянам було ще простіше отримати необхідні документи.
Державна міграційна служба дозволила оформлення закордонного паспорта дітям до 14 років. На даний момент проект передбачає одночасне оформлення лише ID-картки та закордонного паспорта особам віком від 14 років.

Закордонний паспорт, 24 канал
Закордонний паспорт, 24 канал

Кабмін вже ухвалив зміни до постанови "Про реалізацію експериментального проекту щодо одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого чи викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон".
З цього часу батьки за одне відвідування зможуть одночасно оформити такі документи:
  • собі ID-карту та закордонний паспорт, а також закордонний паспорт своїй дитині/дітям до 14 років;
  • ID-карту, а також закордонний паспорт своїй дитині/дітям до 14 років.

Для отримання послуги один із батьків або законних представників повинен подати заяву та необхідні документи до підрозділу ДМС, центру обслуговування "Паспортний сервіс" або до ЦНАП.

Скрін, відео YouTube ЦНАП
Скрін, відео YouTube ЦНАП

Важливо враховувати, якщо дитині на момент оформлення вже виповнилося 12 років, її присутність при поданні документів є обов'язковою.

Раніше ми писали про те, що робити з непотрібним генератором, коли 24/7 є світло: кілька простих рішень

Як повідомляв Знай.ua, "солодке" життя не за горами: українські супермаркети оновили ціни на цукор, сіль та борошно

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще