За рік в Україні сильно змінилися ціни практично на всі продукти харчування, проте деякі подорожчали настільки, що практично перейшли в розряд делікатесів. Що найбільше злетіло в ціні, показують дані Державної служби статистики.

Середні ціни на продукти у лютому 2023 року зросли на 31,5%, якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року. Цей показник перевищує рівень загальної інфляції, що становить 24,9%.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Так, за даними держстату, за рік найбільше злетіли ціни на курячі яйця та фрукти — на 80,3% і 74,9% відповідно. На третьому місці з подорожчання опинилася риба та рибопродукти - 44,1%. В той самий час, овочі подорожчали на 36,2%, цукор на 32,5%, хліб на 26%, а макаронні вироби на 25,8%.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Вершкове масло в останній місяць зими було на 24% дорожче, ніж у лютому 2022 року. На 23,2% піднялися цінники на м'ясо та продукти його переробки. Сир та творог піднялися в ціні на 23%, а молоко – на 17,4%. Соняшникова олія за рік стала дорожчою на 14,1%.

Ціни на продукти. Фото: Держстат
Ціни на продукти. Фото: Держстат

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, буженина, сало та ковбаски: супермаркети перерахували ціни на популярні м'ясні смаколики, тепер і цілої зарплати не вистачить.

Також наш портал інформував кефір у минулому? Після скорочення комендантської години українські супермаркети оновили ціни на гарячі напої.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв кефір у минулому? Після скорочення комендантської години українські супермаркети оновили ціни на гарячі напої.