В Україні продовжують "золотіти" овочі, зокрема помідори та болгарський перець, які здивували дуже різким стрибком цін. Так, у першій половині березня ціни на них піднялися на десятки гривень. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

З кожним місяцем українцям стає все складніше дозволити собі овочі, адже цінники на деякі з них уже вищі, ніж на м'ясо. Так, у першій половині березня серед інших овочів виділились болгарський перець та помідори.

Овочі. Фото: Youtube
Овочі. Фото: Youtube

Перець

Станом на 10 березня перець болгарський жовтий у середньому у супермаркетах пропонується по 240,70 гривні за кілограм. У лютому середній цінник був на рівні 189,06 гривні, тобто овоч злетів у ціні одразу більш як на 50 гривень.

Ціни на болгарський перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на болгарський перець. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Помідори

Помідори червоні загалом продаються по 130,28 гривні за кілограм. При цьому минулого місяця середній цінник на них був помітно нижчим – 107,09 гривні за кіло. Рожеві помідори подорожчали з 165,66 до 194,05 гривні за кіло. Помідори сливка в середньому коштують 160,62 гривні за кіло, хоча місяцем раніше цінник був на рівні 127,73 гривні за кіло.

Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін
Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нові ціни на хліб, борошно та макарони: скільки українцям обійдеться закупитися в супермаркеті.

Також наш портал інформував, соняшникова олія та яйця в Україні продають тепер за новими цінами: скільки коштуватимуть популярні продукти.

Крім того, ми писали, фруктовий кошик замовляли? В Україні супермаркети оновили ціни на апельсини, банани та мандарини.