Для всіх наших читачів, які уважно стежать за змінами своїх платіжок за комунальні послуги, є одна дуже важлива новина. Представники Нацкомісії, яка регулює сферу енергетики та комунальні послуги, планує у поточному місяці розглянути питання підвищення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби НКРЕКП.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Повідомляється, що у березні вирішили опрацювати можливість підвищення тарифів на воду у два етапи: з 1 квітня 2023 року та з 1 липня 2023 року.

"Зокрема, проекти тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення були ретельно перевірені, їх зміна відповідає вимогам чинного законодавства", - повідомили в Нацкомісії.

Популярні новини зараз
Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

При цьому там додали, що у структурі тарифів зведено до мінімуму витрати компаній-постачальників послуг, щоб стримати фінансове навантаження на споживачів.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Станом на середину березня 2023 року середній тариф на водопостачання для домогосподарств по всій території України дорівнює приблизно 16 гривням за кубометр.

Ще минулого року у Кабміні українцям пообіцяли, що комунальні послуги не дорожчатимуть до завершення опалювального сезону. В Україні опалювальний сезон планують закінчити на початку квітня 2023 року.

Нагадаємо, щоб українці не думали, що це жарт: Латвія передала Україні конфісковані у п'яних авто.

Раніше повідомлялося, можна починати вивертати кишені: які комунальні тарифи можуть підняти вже цієї весни.

Також, пільги на комуналку, навчання та харчування: яку допомогу можуть отримувати багатодітні та батьки-одиначки.