Для всіх наших читачів, які вже встигли побувати на дачі та збираються прибирати свою ділянку перед відкриттям теплого сезону, пропонує дуже цікаву пораду щодо посадки плодових дерев. Раптом ви давно хотіли прикрасити свою ділянку чи навіть двір багатоповерхового будинку плодовим деревом.

Для дуже молодих саджанців вишні, яблуні, горіха, черешні, абрикос або навіть винограду є чудовий спосіб зміцнити їхню кореневу систему, так би мовити "не відходячи від каси".

Давайте разом дізнаємося, що необхідно додати в грунт при посадці винограду або плодових дерев. Про це розповів один досвідчений блогер, який ділиться своїми дачними порадами у мережі YouTube.

Виноград, скріншот: YouTube
Виноград, скріншот: YouTube

Навіть сто років тому українці перед тим, як посадити плодове дерево чи виноград у своєму дворі, кидали в яму жменю ячменю, щоб він чітко потрапив у зону кореневої системи саджанця.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям "Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Виноград, скріншот: YouTube
Виноград, скріншот: YouTube

Проростаючий ячмінь виділяє масу речовин, які стимулюють зростання коріння всіх плодових культур і одночасно пригнічують шкідливу мікрофлору за рахунок виділення слизу.

Слиз також виділяє і мікроелементи із ґрунту, нерозчинні солі, а також особливо цінне та дороге добриво – хелат. Поростки ячменю, що з'явилися на поверхні, просто зрізають тяпкою.

Нагадаємо, яке насіння огірків вибрати, щоб урожай було не зупинити: увага на маркування.

Раніше повідомлялося, розквітнуть ще пишніше: несподіваний лайфхак із пивом для кімнатних квітів, про це знають одиниці.

Також, чи загрожує Україні дефіцит гречки та зростання цін на олію: експерт розповів, до чого готуватися.