Новий 2023 рік підготував для українців нові випробування. Зокрема, навесні можуть суттєво зрости ціни на різні види м'яса. Експерт пов'язує це із сезонним чинником і називає терміни, коли покупці побачать подорожчання.

Ціни злетять не на все м'ясо, а тільки на яловичину та свинину. Станеться це вже з кінця березня до Великодня, оскільки ринок активізується. Про це попередив аналітик Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Максим Гопка.

Ціни на м'ясо, фото: Знай.ua
Ціни на м'ясо, фото: Знай.ua

У свою чергу, зростання цін на яловичину буде поступовим, а залежатиме це від пропозиції виробників. За оцінками експерта, процес подорожчання м'яса вже запустився. Наприкінці лютого закупівельні ціни на живець зросли та повернулися до довоєнних.

"Тому висока ймовірність, що ціни ще збільшуватимуться у березні, стабілізувавшись у квітні. Ще одним фактором впливу на вартість усієї м'ясної продукції є ціни на корми, які в останні тижні почали зростати", – зазначив Гопка.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Але є й радісна новина. Молочні продукти навесні дешевшатимуть, хоч і незначно. Така тенденція пояснюється тим, що з підвищенням температури витрати для виробників певною мірою скорочуються, до того ж вартість газу продовжує зменшуватися.

"Це важливо для виробництва молочних продуктів. Тому існує ймовірність зменшення цін у більшості категорій молочних товарів", – підсумував експерт.

Молочка, скріншот: YouTube
Молочка, скріншот: YouTube

Нагадаємо, українці можуть не платити за газ, навіть боргів не нарахують: є дві умови

Раніше ми писали про те, що є шанс заощадити, але не на всьому: супермаркети оновили ціни на деякі м'ясні продукти.