Українців готують до того, що зовсім скоро може виникнути дефіцит деяких популярних овочів – томатів та цибулі. Оскільки продукції не вистачатиме, слідом зростуть й ціни.

Вже сьогодні на українському ринку зафіксовано серйозні проблеми з наявністю та цінами на цибулю, і така сама доля чекає на томатів. Про це повідомив член Економічного дискусійного клубу Олег Пензін.

"На рахунок помідорів: у нас більше четвертої частини ринку була Туреччина. Що буде далі - досить важко зараз передбачити", - зазначив він.

Ціни на помідори, скріншот з відео
Ціни на помідори, скріншот з відео

Туреччина ввела обмеження постачання, тому на ринку можливий серйозний дефіцит овочів та зростання цін. Однак Україна знайшла іншого імпортера – Польщу, яка може частково покрити попит. Експерт переконаний, що подорожчання не відбудеться вже із завтрашнього дня, але готуватись до нього потрібно.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

"Зовсім чітко треба розуміти, що ми робитимемо орієнтацію на імпорт. У нас основні парникові господарства в Україні були в Запорізькій області" (12-13%) та на Херсонщині (14%). Просто треба розуміти, що там не так все просто буде, тому що навіть якщо буде швидка деокупація, там будуть питання безпеки дуже серйозні, там все знищено", - додав Пензін.

Фрукти та овочі, ринок: фото Знай.ua
Фрукти та овочі, ринок: фото Знай.ua

Нагадаємо, готуємося вивертати гаманці: на українців чекає подорожчання продуктів у 2023 році - яких саме

Раніше ми писали, що в Україні перед продавцями ставлять нові умови - що важливо знати покупцям

Як повідомляв Знай.ua, українцям виплатять по 15 тисяч доларів: хто може розраховувати на значну допомогу