Державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування за фактом побиття солдата командиром. Це сталося у військовій частині на Житомирщині. Обвинуваченому загрожує покарання - позбавлення волі від 8 до 12 років.

Подробицями справи поділилися в ДБР, а розслідування розпочали з матеріалів військової служби правопорядку. По мережі 11 березня розлетілося відео з жорстоким побиттям солдата. Командир завдав йому сильних ударів, поки інші військові мовчки дивилися на цю картину. Він уже публічно вибачився і заявив, що готовий понести покарання.

Результати перевірки показали, що кричущий інцидент стався в одній із військових частин Житомирської області того дня, коли до мережі потрапили жорстокі кадри.

Молодший лейтенант заявив, що проводив "виховну бесіду" із застосуванням жорстоких ударів через те, що нібито терміновик був у стані алкогольного сп'яніння. Нині його життю нічого не загрожує, але фахівці ще оцінюють тяжкість тілесних ушкоджень.

Популярні новини зараз
В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

"Попередня кваліфікація правопорушення: перевищення військовою посадовою владою або службових повноважень, скоєних в умовах військового стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років", - пишуть у ДБР.

Командир побив солдата, кадр з відео
Командир побив солдата, кадр з відео

Нагадаємо, у військовій частині офіцер побив солдата-строковика: відео викликало обурення українців

Раніше ми писали про те, що пораненого українського захисника в Німеччині побив охоронець-чеченець: "Не сподобалася форма ЗСУ"