Колишній президент Янукович разом із командою планували державний переворот ще до початку 2014 року. Спочатку відокремити мали нібито західні області, а сам Янукович став би довічним главою держави.

Про це заявив колишній проросійський політик та сепаратист Олег Царьов в інтерв'ю пропагандистському виданню. За його словами, у Віктора Януковича та його "Партії регіонів" існував план розвалу України.

Інтерв'ю з Царьовим, скріншот
Інтерв'ю з Царьовим, скріншот

Янукович хотів змінити Конституцію, щоб балотуватися на пост президента необмежену кількість разів, але задумане могло обірватися через західні області.

"Розкажу вам те, що нікому раніше не розповідав. Я тримав у руках документ, розроблений аналітиками Партії регіонів, де розглядався сценарій довічного президентства Януковича. Було очевидно, що вибудовуючи дружні відносини з Російською Федерацією, домагаючись зростання економіки, підвищення рівня життя, все це зробити реально... Два президентські терміни, зміна Конституції, ще два терміни... І єдина загроза втіленню цих планів у життя бачилася одна: західна Україна завжди розхитуватиме ситуацію на території всієї країни і зробить усе, щоб не дати такий сценарій реалізувати", - заявив Царьов.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями Не купуйте овочі: українців попередили про небезпеку на ринках та супермаркетах В Україні оновили правила для виїзду за кордон Приватбанк оголосив про важливі зміни: стосується власників пластикових карток
Показати ще

Допомагати регіоналам мав голова партії "Свобода" Олег Тягнибок. За планом він виступав за сепаратизм, відділення низки західних областей в автономну освіту. За це, за словами Царьова, він отримував гроші від "Партії регіонів".

Інтерв'ю з Царьовим, скріншот
Інтерв'ю з Царьовим, скріншот

На інтерв'ю Царьова відреагував український політолог Юрій Романенко. Він заявив, що вже здогадувався про плани колишнього президента щодо поділу країни до 2014 року, а сприяли його реалізації Табачник із Медведчуком, які розкручували "Свободу". За його словами, у справу також були замішані Угорщина та Німеччина на чолі з Меркель.

"Німеччина отримувала економічний контроль над огризком і повний збіг інтересів з Росією за іншими напрямками. Але все пішло в тартарари, бо народ України виявив волю та обставини вносили нові сюжети, які зламали другий пакт Молотова-Ріббентропа, пардон, Путіна-Меркель", - написав Романенко.

Меркель та Путін, фото з вільних джерел
Меркель та Путін, фото з вільних джерел

Нагадаємо, Янукович чекав на захоплення Києва: коли "легітимний" хотів повернутися в Україну

Раніше ми писали про те, що родич-терорист сепаратиста Олега Царьова проситься на волю: що пропонує зрадник