Українці під час війни можуть отримати допомогу не лише від держави, а й міжнародних організацій. Одна з таких – МОМ, виплачує певним категоріям по 2200 грн.

У пріоритеті для видачі грошової допомоги – вагітні жінки, одинокі батьки, які виховують дітей, сім'ї з двома дітьми та більше, домогосподарства, де є люди з інвалідністю, люди похилого віку 65+ років.

Виплати ВПО, фото Хвиля
Виплати ВПО, фото Хвиля

Загалом Міжнародна організація з міграції (МОМ) фінансово підтримує найуразливіші категорії людей, які були змушені залишити свої будинки в регіонах, де йшли бойові дії.

Щоб отримати гроші, людина має зареєструватись як ВПО в органах соціального захисту населення територіального суспільства або ЦНАП.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Оформлення документів, ЦНАП: фото city-adm.lviv
Оформлення документів, ЦНАП: фото city-adm.lviv

Крім того, зробити це можна через соціальну платформу "єДопомога". Після перевірки даних та верифікації одержувача Мінсоцполітики надіслати подану заявку на допомогу до МОМ. Варто зазначити, що МОМ виділила близько 0,7 млрд. грн., тобто гроші отримають приблизно 100 тисяч українців.

Тим, кому організація вирішить надати допомогу, отримуватиме щомісяця 2200 гривень на кожного члена сім'ї протягом трьох місяців.

Гроші, фото Уніан
Гроші, фото Уніан

Раніше ми писали про те, що пенсії – це лише початок: українцям піднімуть ще один вид виплат, озвучені суми

Як повідомляв Знай.ua, а ви не чули, пенсії підвищили? Як перевірити результати березневої індексації, покрокова інструкція

Також портал Знай.ua писав, що українцям виплатять по 15 тисяч доларів: хто може розраховувати на значну допомогу