Українцям зі статусом ВПО продовжують виплачувати щомісячну державну допомогу на проживання у розмірі від 2 до 3 тисяч гривень, залежно від віку та категорії. Однак у відповідні органи неодноразово надходили скарги про затримки.

Причина затримки може бути пов'язана з технічними прроблемами, але у будь-якому разі українці, які мають право на виплати, їх обов'язково отримають. Зазвичай їх перераховують на банківські картки ВПО до 3, 13 і 23 числа кожного місяця.

Допомога ВПО. Фото: скрін youtube
Допомога ВПО. Фото: скрін youtube

Якщо гроші не прийшли вчасно, це не привід для занепокоєння. Щоб з'ясувати причину, можна звернутися до відповідальних органів:

  • Мінреінтеграція (номер гарячої лінії 15-48);
  • Офіс Уповноваженого з питань ВПО (+38 (066)813-62-39);
  • ЦНАП та управління соцзахисту.

Також українці можуть повідомити про затримку виплат у месенджери офіційних сторінок Мінреінтеграції. Коли заявку буде оброблено, гроші перерахують на картку.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Гроші, гривні: фото economy.24tv.ua
Гроші, гривні: фото economy.24tv.ua

На що можуть розраховувати ВПО:

  • 2 тис. грн. для осіб від 18 років;
  • 3 тис. грн. для дітей (до 18 років) та осіб з інвалідністю.

У Мінсоцполітики розповіли, що найчастіше допомога від держави не надходить вчасно через технічні проблеми, але їх намагаються якнайшвидше усувати.

Нагадаємо, вже через пару тижнів: в Україні відбудеться новий перерахунок пенсій, кому пощастить

Раніше ми писали, "Зняли і все...": українці з картками "Ощадбанку" не можуть дорахуватися своїх грошей, шахраї працюють майже непомітно

Як повідомляв Знай.ua, в Україні пенсіонерам почали оформлювати надбавки: хто може отримати від 300 до 570 гривень.