В Україні стрімко зростають ціни не лише на продукти харчування, а й на алкогольні напої. Мати шкідливі звички стає максимально невигідно фінансово. Про це свідчать дані моніторингу цін на алкоголь, опубліковані на порталі Мінфін.

За останній рік в українських магазинах значно зросли ціни практично на всі продукти. Щось дорожчає нижчими темпами, а щось одразу на десятки гривень. Зокрема у супермаркетах змінилися цінники на спиртні напої.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Вино

Так, станом на 15 березня вино Vardiani Піросмані червоне загалом коштує 105,27 гривні за пляшку обсягом 750 мл. Минулого місяця цінник на цей напій був нижчим – 104,93 гривні.

Ціни на вино. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вино. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Горілка

Горілка торгової марки "Хлібний Дар" Класична в середньому продається 120,73 гривні за 0,5 літра. Цінник зріс на понад 7 гривень, якщо порівнювати з лютим, коли цей же продукт коштував 113,42 гривні.

Ціни на горілку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на горілку. Фото: скрін Мінфін

Пиво

Пиво "Львівське" світле зросло в ціні з 22,94 до 23,07 гривні за 0,5 літра. Водночас пиво "Чернігівське" світле трохи знизилося в ціні – з 26,45 до 26,11 гривні за 0,5 літра.

Ціни на пиво. Фото: скрін Мінфін
Ціни на пиво. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що в Україні несподівано знизилася вартість кави: супермаркети показали нові цінники.

Також наш портал інформував кефір у минулому? Після скорочення комендантської години українські супермаркети оновили ціни на гарячі напої.

Крім того, портал Знай писав, українцям видають сертифікати на безкоштовні продукти, ліки та паливо: як залишити заявку.