Внутрішні переселенці, люди, які були змушені покинути свої домівки та переїхати у більш безпечні куточки України, часто скаржаться на те, що не можуть знайти роботу.

Роботодавці не завжди згодні брати ВПО на вільне місце. Про це говорить рекрутер ГО "Платформа трансформації", проєкту з працевлаштування Work Service Lviv Наталя Лаба, пише work.ua.

Безробіття, кадр з відео
Безробіття, кадр з відео

За словами експертки, на ринку праці на сьогодні є різна інформація: від настороженості працедавців відносно кандидатів-ВПО, до бажання працевлаштувати саме такого шукача.

Якщо розібратися з питанням саме настороженого ставлення до ВПО-кандидатів, то так, такі думки існують. Причина — це невпевненість у місці проживання кандидата, а також безвідповідальність декого з працівників. Останні своїми ж неаргументованими діями змусили деяких працедавців упереджено ставитися й до інших кандидатів-переселенців", – говорить Наталя Лаба.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Пенсіонери-переселенці, кадр з відео
Пенсіонери-переселенці, кадр з відео

Ті роботодавці, хто хотів підтримати переселенців, та брав на роботу людину, скаржаться на те, що кандидат, пропрацювавши 1-2 місяці, звільнявся, бо змушений був переміщатися або в інше місто, або виїжджати за кордон.

Були ще такі як, наприклад, не змогли дитину влаштувати в садочок чи в школу. Тоді вимушеним переселенцям знову доводилося переїжджати в інше місце, кудись, де є можливість продовжити освіту дітей, де вже живуть друзі, родичі. Роботу в такому разі теж доводилося полишати, – говорить експертка.

Нагадаємо, ми писали, що "Укрпошта" посадить листонош на електробайки, щоб покращити сервіс: обіцяють "швидку і зручну" доставку.

Як повідомляв "Знай.ua" для безробітних в Україні змінили правила нарахування виплат: хто може залишитися без грошей.

Також "Знай.ua" інформував, кому з українців нададуть допомогу до 100 тисяч грн: як отримати гроші.