Українці почали розуміти, що спілкуватися мовою ворога – це не поважати передусім самих себе та тих, хто нас захищає. Багато хто присягається перейти українською тут і зараз.

Про такий випадок розповіли у соцмережах. Свій досвід переходу на українську мову описала донедавна російськомовна Галина Гуцол.

Вона згадала, як на автозаправці підійшла до каси, біля якої стояли двоє у камуфляжній формі – чоловік років 50-ти та зовсім молодий хлопець.

Оператор заправки поспішала приготувати їм хот-доги, бо на чоловіків чекала машина.

Скрін, Facebook Галина Гуцол
Скрін, Facebook Галина Гуцол

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Чи то додому "звідти", чи то ”туди”. У них були приємні обличчя, підтягнута статура, чистий, охайний військовий одяг і дуже тверезі очі. І тут я, за звичкою, російською мовою сказала: “8-я колонка . До повного увімкніть, будь ласка! " ... Вони різко обернулися в мій бік і подивилися так, ніби я у них вистрілила. Не пам'ятаю, щоб я колись почувала себе так незручно" , - зізнається жінка.

Вона додала, що раптом усвідомила, що кожне слово, сказане мовою ворога, - це постріл у спину нашим захисникам.

"У спину тих, хто стоїть на смерть, захищаючи наше спокійне життя, нашу можливість ось так спокійно заправити свою машину, з'їсти хот-дог та випити кави на будь-якій заправці, а потім так само спокійно доїхати додому. Я зрозуміла, що розмовляючи російською , ми зраджуємо їх! Я клянуся, що відтепер викорінюватиму з себе російську мову, хоч виросла в російськомовній родині і досі у сім'ї розмовляємо російською! Я клянуся, що розмовлятиму українською скрізь, де тільки можливо! - пообіцяла вона.

Нагадаємо, що екстрасенс попередила, які міста можуть постраждати у березні: "Загострення за участю ДРН".

Раніше ми повідомляли, що відомий український астролог назвав дату кінця воєнного стану в Україні.