В Україні планують змінити правила надання відпусток. Нововведення були ініційовані народними депутатами із фракції "Слуги народу". Відповідний законопроєкт під номером 8313 було зареєстровано у Верховній Раді ще наприкінці 2022 року та вже готується до розгляду. Про це повідомляє telegram-канал "Слуга народу".

Народні депутати "Слуги народу" ініціюють зміну та чітке визначення правил надання відпусток. Так, відпустку при народженні дитини пропонують надавати не пізніше ніж за 3 місяці з дня народження. Також у документі зазначається, що основна безперервна часто щорічна відпустка має бути не менше 14 календарних днів.

Відпустка. Фото: Youtube
Відпустка. Фото: Youtube

Пропонується надавати українцям відпустку з усиновлення дитини, при цьому не прив'язуватись до віку дитини. Водночас планується збільшити максимальний термін відпустки без збереження зарплати – з 15 до 30 календарних днів на рік.

Декретна відпустка, скріншот відео
Декретна відпустка, скріншот відео

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Для демобілізованих нардепи передбачають відпустку тривалістю 60 робочих днів із виплатою двомісячного грошового забезпечення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що пенсіонери-біженці, які отримують виплати за кордоном, можуть залишитися без пенсії? У Мінсоцполітики зробили заяву.

Також наш портал інформував, що нові вимоги виходу на пенсію в Україні: щасливчикам, які дожили до 60 років, доведеться ще почекати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться повозитися з документами: як родичі покійного пенсіонера можуть отримати недоотриману пенсію.