Поки що українців лякають підвищенням цін на комерційні послуги (а на це поки що запроваджено мораторій), ті ж громадяни платять космічні суми за користування газом.

Звичайно, вже виникало багато питань до обслуговуючої компанії "Нафтогаз" і вони продовжують виникати, бо українцям то нарахують зайвих кубів, то припишуть неіснуючий борг. Своєю проблемою поділився ще один користувач послуг "Нафтогаз України".

Про це стало відомо з повідомлень споживачів на сторінці Нафтогазу соц мережі.

"Нафтогаз", скріншот: YouTube
"Нафтогаз", скріншот: YouTube

"ХерсонГаз надав вам невірні дані, ви самоусунулися і накатали мені борг. ХерсонГаз мишей не ловить, перевірку не проводить, і борг продовжує висіти. Поки ви з ними не вирішуєте - платити не буду. PS Щомісяця передаю показники вам і в ХерсонГаз, а ви розібратися між собою не можете" , - поскаржився споживач.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У Нафтогазі у відповідь на скаргу зазначили, що постачальники рахують суму до оплати виключно на основі даних від облгазу.

Також там нагадали, що споживачі щомісяця, з 1 по 5 число мають передавати показники лічильника Оператору ГРС. Якщо ці дані були передані, то облгаз (Оператор ГРМ) фіксує граничні показники лічильника.

газовий лічильник
газовий лічильник

Отримані дані облгази передають до бази даних Оператора ГТС, який надає їх Нафтогазу. Далі постачальник розраховує суму до оплати.

"Облгаз розраховує обсяг спожитого газу, за яким постачальник здійснює розрахунок суми до оплати за постачання газу. Ми як постачальник газу не маємо можливості самостійно здійснювати коригування обсягу отриманого від оператора ГРС або самостійно вести нарахування обсягу", - зазначили в компанії .

Скарга на "Нафтогаз України"
Скарга на "Нафтогаз України"

Відповідь "Нафтогазу"
Відповідь "Нафтогазу"

Нагадаємо, чому ми платимо стороннім? У "Нафтогазі" розповіли, як позбутися драконівської комісії.

Раніше ми повідомляли, що Нафтогаз терміново звернувся до українців з оплат за лютий: неодмінно врахуйте, щоби не втратити гроші.