Є декілька прогнозів щодо того, яким буде курс долара в майбутньому – позитивний та песимістичний. Згідно з першим, до кінця року він зупиниться на рівні 38-39 гривень, а ось другий обіцяє, що американська валюта переступить психологічну позначку 40 гривень.

Експерти вже висунули безліч думок про курс іноземних валют у 2023 році, а саме економіст Олександр Бондаренко схиляється до більш реалістичного прогнозу. У сюжеті "Мінфіну" він заявив, що долар коливатиметься в межах 39-40 гривень.

Курс долара. Фото: скриншот Youtube
Курс долара. Фото: скриншот Youtube

Насамперед він зазначив, що на курс впливає надання міжнародної допомоги та резерви України. Експорт та його відновлення теж зіграє не останню роль у майбутньому. Також економіст звернув увагу, що готівковий курс наближається до офіційного НБУ.

За найгіршого розкладу долар може бути в коридорі 41-42,5 гривень.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Все-таки є ризики, військові. Можливо, невчасно міжнародна допомога прийде, і доведеться друкувати гривню, хоча НБУ пообіцяли не друкувати. Ми розраховуємо на краще, але готуємося до гіршого", - пояснив експерт.

Обмін валют, скріншот: YouTube
Обмін валют, скріншот: YouTube

Варто зазначити, що 18 березня курс продовжує зростати, згідно з даними порталу "Мінфін": купівля – 38,74 гривні (днем раніше – 38,62 грн), продаж – 38,85 гривні (раніше – 38,72 грн).

Нагадаємо, "Одні муки...": українську молодь у "Ощабанку" заганяють у борги, стипендії просто зникають

Раніше ми писали про те, що деякі українці можуть втратити частину пенсій: попередження ПФУ