Цвіль на землі в розсаді або у квіткових горщиках, досить частий "гість". Але її не так важко позбутися, як вважається.

Популярна спеція убезпечить рослини від цього. Позбутися цвілі на ґрунті з розсадою допоможе кориця. Цей інгредієнт є натуральним і не нашкодить молодим рослинам, пише "Два гусі".

Розсада. Фото: Yоutube
Розсада. Фото: Yоutube

Кориця є природним протигрибковим засобом. Саме завдяки цьому її властивості вона відмінно справляється з цвіллю на ґрунті у квіткових горщиках і лотках при вирощуванні розсади.

При появі цвілі на ґрунті з розсадою або кімнатними квітами посипте його корицею. Вона вб'є цвіль і не дозволить їй з'явитися надалі. Діє кориця досить швидко. Але не потрібно забувати про організацію правильного догляду за рослинами після цієї процедури.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Розсада томатів. Фото: YouTube
Розсада томатів. Фото: YouTube

Поливайте їх рівно стільки, скільки дійсно потрібно цій рослині, і не більше. Також стежте, щоб в приміщенні не було підвищеної вологості.

Лунку, в яку ви будете висаджувати розсаду, посипте трохи корицею. Цей простий трюк забезпечить захист молодого саджанця від цвілі і допоможе йому швидше вкоренитися.

Також можна зробити розчин і ним поливати лунки перед посадкою. На 0,5 літра води чайну ложку і залишити його настоюватися на кілька годин. Цією водою просто потрібно буде пролити лунки перед висадкою розсади.

Нагадаємо, ми писали, що найкраща хитрість городника: як покращити врожай за допомогою йоду, розсада це любить.

Як повідомляв "Знай.ua" і рибку з'їсти, і на городі краса: як зробити корисне добриво з тельбухи.

Також "Знай.ua" інформував, як позбутися плісняви ​​без хімії, але так само ефективно: альтернативний засіб з того, що знайдеться у кожного.