В Україні з 3 квітня всі рецептурні препарати почнуть видавати за електронними рецептами, старше покоління запитує, чи надійдуть рецепти на кнопкові телефони, адже пенсіонери так і не отримали обіцяні колись смартфони від влади.

Деякі міфи, які встигли з'явитися немов гриби після дощу про електронний рецепт, розвіяли у Telegram-каналі НСЗУ.

Ліки за е-рецептом. Фото: Youtube
Ліки за е-рецептом. Фото: Youtube

На які телефони приходитимуть смс

У МОЗ пояснили, що смс-повідомлення з е-рецептом приходитиме абсолютно на будь-яку модель телефону — як на смартфон, так і на стару кнопкову модель. Там вказуватимуть числовий код, який буде потрібний фармацевту. Саме в цьому коді й буде зашифровано назву ліків.

Також зазначають, що у старих кнопкових телефонах замалий обсяг пам'яті, тому важливо постійно підчищати старі повідомлення, щоб не втратити можливість отримувати повідомлення з рецептами.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Ліки за е-рецептом. Фото: Youtube
Ліки за е-рецептом. Фото: Youtube

Які ліки виписуватимуть

Всі ліки, що входять до Державного реєстру лікарських засобів та підлягають випуску за рецептом, будуть виписуватися за цим рецептом. Пільгові ліки, як і раніше, видаватимуться за паперовим рецептом. Також за паперовими рецептами видаватимуть препарати, які готують безпосередньо в аптеці.

Також зазначають, у разі, якщо у поліклініці не буд світла, рецепт можуть виписати на звичайному бланку.

Нагадаємо, ми писали, що ПриватБанк пропонує послугу, від якої важко відмовитись: 20% від вартості.

Як повідомляв "Знай.ua" набридло чекати в поліклініці? Українці можуть отримати майже безкоштовні ліки, як знайти аптеку.

Також "Знай.ua" інформував, в Україні посилюють спостереження за ліками, більше жодних "ну будь ласка" в аптеках.