Держава намагається морально та фінансово підтримати українців у такі тяжкі часи, зокрема тих, хто відважно захищає кордони країни від окупантів та людей з інвалідністю.

Окрім надання грошових виплат та різноманітних послуг, українців також забезпечать ваучерами на навчання. Ними можуть скористатися захисники та захисниці України, поранені під час війни, а також люди, які мають групу інвалідності.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Зміни є у постанові №207 від 20.03.2013 р. "Про затвердження Порядку видачі ваучерів для підтримки конкурентоспроможності осіб на ринку праці".

Ваучери дають змогу сплатити собі навчання за рахунок держави на суму до 26 840 грн. Це стосується вищої, фахової передвищої та професійної освіти.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Така ініціатива уряду покликана збільшити можливості для інтеграції на ринок праці та підприємництва відповідних категорій населення та для залучення до відновлення України", - додали в Міністерстві.

Центр зайнятості, кадр з відео
Центр зайнятості, кадр з відео

Українцям також дали список професій та спеціальностей, які можна опанувати. Серед них - бджоляр, водій різних ступенів, зварник, кондитер, охоронець, швачка, медик, фахівець кібербезпеки та багато інших. З повним списком можна ознайомитись тут.

Отримати ваучер для навчання можна у центрі зайнятості, а подати заявку у паперовій та електронній формі.

Нагадаємо, пенсіонери отримають "потужну" доплату через вік: у Мінсоцполітики назвали умови

Раніше ми писали про те, що частина українців може не отримати субсидії у новому сезоні: хто в зоні ризику