Для наших читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини. Мало хто чув про страхові внески, які можуть робити українці, починаючи з підліткового віку, аби покращити своє фінансове становище у майбутньому.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню прес-служби Пенсійного фонду України.

Кожен українець, який досяг 16-річного віку, може взяти участь у добровільному пенсійному страхуванні задля збільшення майбутньої пенсії.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Як це працює

Незастрахованим особам зараховуватимуть внески до страхового стажу та враховуватимуть їх як заробітну плату для майбутнього обчислення розміру пенсії. Застрахованим особам збільшуватимуть показник зарплати, який враховуватимуть для обчислення пенсії.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як зазначають у ПФУ, кожні 100 грн добровільно сплаченого внеску збільшують місячну заробітну плату, яку буде враховано для призначення пенсії, майже на 455 грн.

Оформлення пенсії Фото: скрін youtube
Оформлення пенсії Фото: скрін youtube

Також варто нагадати нашим читачам той факт, що з 1 травня 2023 року в Україні перерахують субсидії всім одержувачам. І ще один факт – перерахунок буде автоматичним, а кількість сімей, які отримують наразі державну допомогу, значно скоротиться.

Нагадаємо, конституційний суд встановив розмір мінімальної пенсії: борги з неї стягнути не вийде.

Раніше повідомлялося, у Пенсійному фонді розповіли про "хитрість" для збільшення пенсії: хто і як може скористатися.

Також, тисячі українців втратять субсидії з 1 травня: озвучено нові умови для отримання допомоги.