Відома гінекологиня Наталя Лелюх прокоментувала появу екстрених контрацептивів у переліку ліків, які не продаються без рецепта.

Лікарка зазначила, що не знала про ініціативу депутатів, і лише після того, як їй вчетиверте попросили прокоментувати продаж екстрених контрацептивів за рецептом, прочитала нововведення. За словами медика, такі дії законотворців можна прирівняти до злочину.

Пігулки. Фото: кадр з youtube
Пігулки. Фото: кадр з youtube

"Продаж засобів екстреної контрацепції за рецептами — це злочин", — називає нововведення Наталія Лелюх.

Лікар виїздила на деокуповані території, надавала допомогу жінкам, тож добре знається на цій темі.

Популярні новини зараз
Київстар відреагував на безмежні питання щодо підвищення тарифів: "Довго утримувався від цього..." "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Наталія Лелюх. Фото: скриншот Facebook
Наталія Лелюх. Фото: скриншот Facebook

На її думку, в умовах війни, коли не завжди є можливості оперативна отримати рецепт, це призведе до зростання небажаної вагітності.

Контрацептиви, скріншот: YouTube
Контрацептиви, скріншот: YouTube

На її думку, потрібно підвищувати сексуальне виховання українців, а не намагатися заткнути прогалини законом. Для лікарки цей закон прирівнюється до кримінальних абортів.

Заборона продавати без рецепта засоби екстреної контрацепції — це злочинний закон. Прикривати законом прогалини у статевому вихованні чоловіків і жінок – це, на мою думку, злочин. Треба навчати людей користуватись контрацептивами, треба говорити з підлітками про контрацепцію, пояснювати, як працює екстрена контрацепція. І вона має бути доступною, як презервативи, — зауважує лікарка.

Нагадаємо, ми писали, що міфи та легенди про е-рецепт: у МОЗ розповіли, чи прийде рецепт на кнопковий телефон.

Як повідомляв "Знай.ua" в ПриватБанку пропонують українцям платити за ліки лише 20% від вартості.

Також "Знай.ua" інформував, безробітних українців зобов'яжуть повернути отриману допомогу державі: в чому причина.