Американський гігант Takeoff Technologies різко зупинив діяльність свого українського IT-офісу, позбавивши роботи понад 80 людей.

Основний офіс Takeoff Technologies розташований у Сполучених Штатах, а їх розробники працюють в Україні та Індії. Проте 23 березня українські співробітники отримали звістку про припинення діяльності їхнього офісу.

Наявність українського офісу вважається фактором ризику, який може стати перешкодою для залучення коштів.

Додатковою причиною зазначили, що основними клієнтами компанії є США, Канада та ОАЕ, а Європа відсутня у цьому списку. Тому стверджують, що офіс в Україні не відповідає їхньому подальшому руху.

Популярні новини зараз
Переплатять за комуналку всі, якщо не встигнуть вчасно: українців попередили про лічильники Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Заміну українським співробітникам вже активно шукають – вакансії розміщено на веб-сайті компанії для Індії та США.

Колишній директор забезпечення якості у Takeoff Technologies Алекс Зайченко розповів, що компанія підтримувала українських працівників під час військових дій, забезпечуючи фінансову допомогу та сприяючи переселенню. У той же час компанія залишила співробітникам технічні засоби для роботи та повідомила про надання значного компенсаційного пакету.

"Компанія вирішила залишити всім співробітникам від крісел до дуже дорогих Mac'буків. Людям виплачується досить серйозний компенсаційний пакет. Людям дали час взяти всі необхідні дані зі своїх робочих акаунтів, попрощатися зі своїми колегами, друзями, менеджерами та т.п., а не катнули доступи без попередження", – заявляє Алекс Зайченко.

Нагадаємо, лише 36% українських біженців налаштовані повертатися в Україну: відбудовувати країну може бути нікому

Як повідомляв "Знай.uа", у Європі зростає інтерес до "інтим-відео" з нібито українськими біженцями: "Високий попит від чоловіків"

Знай.ua писав, школярі зіткнулися з "проблемами" навчаючись і в Україні, і в ЄС: вчителів там "не поважають"