В Уряді спростили отримання статусу безробітного, враховуючи реалії зі збільшеною кількістю внутрішньопереміщених осіб.

Про це повідомляє Міністерство економіки. Йдеться про реєстрацію та отриманні статусу онлайн. Як зауважила міністерка економіки Юлія Свириденко, можливість подати документи в електронній формі зберігається, що зручно для багатьох українців, які не мають змоги особисто відвідати відомства.

Безробіття. Фото: скрін youtube
Безробіття. Фото: скрін youtube

Мова йде про тих, кого так чи інакше торкнулася війна. Це внутрішньо переселені особи, люди, що перебувають під окупацією, або ті, хто перебуває в зоні бойових дій.

Також спрощується процес реєстрації для людей, які втратили документи, або у яких досі не були розірвані трудові відносини з роботодавцем, який знаходиться на території, де ведуться активні бойові дії, – уточнила очільниця Міністерства.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Загалом відтепер українцям варто враховувати наступні зміни в порядку реєстрації, перереєстрації та ведення обліку безробітних:

  • члени добровольчих формувань територіальних громад матимуть можливість отримати статус зареєстрованого безробітного та перебувати на обліку під час війни;
  • особисте відвідування центру зайнятості можна замінити на зустрічі та спілкування зі спеціалізованим кар’єрним радником;
  • робочі місця для безробітних підбиратимуть за новими затвердженими критеріями, що враховують воєнний стан;
  • доповнили підстави припинення реєстрації безробітних щодо перебування за кордоном.

Як залучають до діяльності безробітних

Директор центру зайнятості Денис Дармостук розповів про нові програми для безробітних.

Зокрема розказав, що в рамках проєкту "Армія відновлення" люди можуть долучитись до виконання робіт з відбудови країни. Це розвантаження гуманітарної допомоги, укріплення дамб, роботи з благоустрою, розбір завалів будинків тощо. Також це може бути пошиття військової форми, плетіння маскувальних сіток.

Нагадаємо, ми писали, що кого з українців можуть позбавити виплат з безробіття: все про нарахування й умови.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні жінки стрімко втрачають роботу: 71% серед безробітних.

Також "Знай.ua" інформував, що безробітні українці можуть отримати солідну грошову допомогу: як оформити виплати.