Від початку повномасштабної війни українцям "шарахнув" новий курс валют, про який ми ще навіть 2 роки тому і подумати не могли.

Сказав би хтось нам, що долар буде по 40 гривень, то ми покрутили б пальцем біля скроні, а зараз це вже реальність, а 35 гривень за зелений - просто межа мрій. Не дивлячись на різні прогнози, долар хоч і вдалося знизити в ціні, але українців просять особливо не радіти цьому факту, адже є нюанси. То яким буде курс долара у квітні 2023 року?

курс валют
курс валют

Про це в інтерв'ю "Фактам" розповів експерт валютного ринку Олександр Хмільовський. Він стверджує, що долар може знову зрости у найближчому майбутньому.

Аналітик зазначив, що курс долара навесні має тенденцію до зниження. У березні аналітики спостерігали суттєве посилення готівкового курсу гривні. Як пояснив Хмільовський, зміцнення національної валюти пов'язане з тим, що місцеві жителі поменшали купувати валюту, бо паніка пройшла.

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Багато громадян намагаються розміщувати гроші на депозити, але не вкладати їх у купівлю валюти. Але ситуація може змінитися, адже великі гравці ринку валют використовують зниження курсу долара для його покупки, а далі працюватимуть над тим, щоб його підвищити.

Курс валют, фото: Знай.ua
Курс валют, фото: Знай.ua

Курс долара в Україні на квітень

Хмільовський вважає, що долар навряд чи коштуватиме менше ніж 37 грн., а потенціал для здорожчання валюти є.

"Якщо не відбудеться жодних виняткових подій, курс готівкового долара у квітні коливатиметься в межах 37-39 грн. за долар", - сказав експерт

Він пояснив, що стабільність на валютному ринку може зруйнуватися будь-якої миті. Причинами цього можуть стати збільшення обстрілів, загострення на фронті, загроза ядерного удару.

Також Хмільовський попередив і про обвал національної валюти у перспективі на рік, адже у держбюджеті заклали середньорічний курс долара на рівні 42,2 грн. Якщо він буде нижчим, план надходжень не можна буде виконати, що не дозволить профінансувати заплановані витрати. У зв'язку з цим НБУ доведеться піти на девальвацію гривні.

НБУ, гроші. Фото: Youtube
НБУ, гроші. Фото: Youtube

Нагадаємо, що долар в обмінниках потихеньку зростає , але українців готують до гіршого: що буде з курсом у квітні.

Раніше ми повідомляли, що шахраї облаштували фейковий обмінник і крали чужі гроші "у польоті": "Два отвори...".