Українці отримають одноразову грошову допомогу від держави. Розраховувати на виплати можуть лише ветерани війни, а розмір допомоги залежатиме від статусу ветерана. Про це повідомляє "Пенсійний кур'єр".

Щороку українці, які є ветеранами війни, отримували від держави одноразову грошову допомогу 5 травня. Верховна Рада ухвалила законопроєкт №7295, який запроваджує нову дату даних виплат - 24 серпня, до Дня незалежності.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Минулого року розмір грошової допомоги становив від 612 до 4421 гривень, залежно від статусу ветерана. Порядок та розмір допомоги у 2023 році ще доведеться визначити Кабінету Міністрів.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Прийняттям Закону парламент вшановує мужність та героїзм захисників незалежності та територіальної цілісності України та підтверджує намір сприяти подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві в умовах збройної агресії російської федерації проти нашої держави", – йдеться на сайті Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українські сім'ї можуть отримати 7000 гривень допомоги: як оформити виплати, не встаючи з дивана.

Також наш портал інформував підвищення пенсійного віку в Україні: у Мінсоцполітики зробили важливу заяву.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям виплатять 3400 гривень допомоги: хто отримає гроші до кінця квітня.