За час повномасштабної війни в Україні сильно піднялися ціни на продукти тваринного походження, що не дивно, адже аграрний сектор постраждав під час бойових дій. Зокрема помітно подорожчало сало, але у квітні українців несподіваного порадували здешевленням. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Сало – улюблений продукт українців, але дозволити його стало набагато складніше. Руйнування ферм, скорочення поголів'я худоби та інших проблем, принесених війною, вплинули вартість продукту. Втім, другий місяць весни розпочався із незначного зниження цін на сало.

Супермаркет, м'ясо, фото: Знай.ua
Супермаркет, м'ясо, фото: Знай.ua

Так станом на 1 квітня домашнє сало продається по 179 гривень за кілограм. Якщо порівнювати із березнем, коли цінник був на рівні 180,88 гривні за кіло, то продукт подешевшав майже на 2 гривні.

Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Середній цінник на солоне сало опустився до 263,20 гривні за кіло, що ще рекордно дорого. Але, порівнюючи з березневим цінником (268,29 гривні за кіло), бачимо, що продукт подешевшав майже на 5 гривень. Купити солоне сало можна за ціною від 237,40 до 289,00 гривень за кіло, залежно від торгової мережі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, шпроти та сардини стають делікатесами: як в Україні змінилися ціни на рибні консерви.

Також наш портал інформував, поки ціни на м'ясо активно зростають, риба дешевшає: українцям показали, скільки коштуватиме короп, оселедець та інші види.

Крім того, ми писали, зелена цибуля стає доступнішою: нові ціни в супермаркетах дають надію на краще.