В Україні триває мобілізація, представники Територіального центру комплектації взяли за звичку "ловити" чоловіків для мобілізації просто на вулиці.

У соцмережах повідомляють, що класична "одеська" практика вручення повісток дісталася Івано-Франківська. Відео, яке відзняв хлопець, до якого звернулися з врученням повістки представники поліції випустив у мережу.

Вручення повістки на вулиці. Фото: скриншот з відео
Вручення повістки на вулиці. Фото: скриншот з відео

Як стверджують у соцмережах, автора відео забрали у військкомат просто з вулиці. Судячи з розмови, чоловікові до цього довго намагалися виписати повістку.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як пояснив начальник Управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач, повістки в публічних місцях видаються насамперед через необхідність оновлення даних про чоловіків, які не приходять для цього до військкомату.

Видача повістки, фото: Telegram
Видача повістки, фото: Telegram

За словами голови Київської міської військової адміністрації Сергія Попка, "повістка обов'язково має містити підпис керівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки й мокру печатку. В повістці мають бути зазначені ― дата вручення, адреса військкомату та час, в який потрібно туди звернутися".

Можна відмовитися від отримання повістки, але акт відмови потрібно складати у присутності свідків. Також підставою для відмови від вручення повістки може стати те, що цей документ дають не за місцем реєстрації.

Нагадаємо, ми писали, що адвокат пояснив, як батько дитини може отримати відстрочку від мобілізації: не все так просто.

Як повідомляв "Знай.ua" реєстр "ухилянтів": нардеп розказав, хто і за що потраплятиме до ганебного списку.

Також "Знай.ua" інформував, що міноборони Рєзніков пояснив, що потрібно ЗСУ для контрнаступу - не назвавши F-16.