У період великодніх свят на українців чекає традиційне подорожчання продуктів. Експерт попередила, на що саме зростуть ціни.

Для святкового столу на Великдень потрібно чимало продуктів, а частина їх однозначно подорожчає у квітні. Згідно з прогнозом Інституту аграрної економіки, це стосуватиметься всіх видів м'яса. Через підвищений попит ціни злетять на 5-7%. Експерти зазначили, що м'ясо і так зросло в ціні з початку 2023 року, окрім курячого філе, свинячої грудинки та солоного сала.

Ціни на м'ясо, скріншот з відео
Ціни на м'ясо, скріншот з відео

"Яловичина – гуляш та ребра, а також свинина – лопатка та ошийок – подорожчали з початку 2023 року на 1-3%... Гомілки та стегна – з початку 2023 року зросли в ціні на 5-10 %", – повідомила наукова співробітниця відділу ціноутворення та аграрного ринку Наталія Копитець.

Ймовірно, ціни також злетять на яйця, хоча вони й досі не є найдоступнішим продуктом. Їхня вартість з минулого Великодня підвищилася в 2,1 рази.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Але українців поспішили заспокоїти тим, що продукти подешевшають невдовзі після святкування Великодня. Сприятиме зниженню цін припинення сильного попиту. А з початком справжнього потепління на ринок надійде багато яєць, що дозволить стабілізувати їхню ціну.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube
Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, в Україні 70% громадян почали заощаджувати на їжі: відмова від алкоголю, доставки і не тільки

Раніше ми писали про те, що українці отримали право оформити пільги на оплату холодної води: як це зробити

Як повідомляв Знай.ua, "Вранці побачили...": з карток "ПриватБанку" почали несподівано зникати гроші, можуть потягнути до 4 тисяч